1 października 2024
W dniach 27-29 września 2024 roku na targach Poznańskich odbyły się Smaki Regionów – wydarzenie poświęcone regionalnym produktom spożywczym, które przyciągnęło producentów, dystrybutorów oraz miłośników kulinariów. Targi były doskonałą okazją do odkrycia lokalnych specjałów i tradycyjnych przysmaków z różnych zakątków Polski.
Czytaj więcej27 września 2024
W dniach 22-24 września 2024 roku uczestniczyliśmy w VI edycji Grzybobrania dla Gastronomii w Villi Leśne Ustronie w Lubiszewie Tczewskim.
Czytaj więcej26 września 2024
Z przyjemnością wzięliśmy udział w Mazowieckim Święcie Chleba i Sera w Węgrowie na zaproszenie firmy Hochland.
Czytaj więcej17 września 2024
Dożynki Prezydenckie to coroczne święto w Polsce, odbywające się w Pałacu Prezydenckim w Warszawie. Celem wydarzenia jest uhonorowanie rolników i podziękowanie za zbiory.
Czytaj więcej13 września 2024
II Festiwal Polskiej Żywności #Kupuj Świadomie to wyjątkowe wydarzenie promujące polskie produkty spożywcze i tradycje kulinarne.
Czytaj więcej10 września 2024
W dniach 7-8 września 2024 r. w Kortowie, przed Centrum Konferencyjno-Szkoleniowym UWM w Olsztynie, odbyła się 9. edycja Ogólnopolskiego Święta Sera – Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa.
Czytaj więcej3 września 2024
Wrzesień rozpoczął się od jednej z największych imprez w Polsce – Dożynek Jasnogórskich.
Czytaj więcej7 sierpnia 2024
Mieliśmy okazję zaprezentować nasze sery pleśniowe Lazur na jednym z największych wydarzeń spożywczych w Turcji.
Czytaj więcej17 lipca 2024
Targi „Polska Smakuje”, organizowane przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa (KOWR), odbyły się w Augustowie, oferując mieszkańcom i turystom możliwość odkrywania różnorodnych smaków Polski.
Czytaj więcej10 lipca 2024
W piątek, 11 czerwca 2024 roku, w Gospodarstwie Rolnym KALAK odbyło się wydarzenie o dużym znaczeniu pod kątem edukacji dzieci.
Czytaj więcej28 czerwca 2024
Z przyjemnością dzielimy się wiadomością, że nasze sery pleśniowe Lazur były częścią tegorocznej edycji Wielkopolskiego Kucharza Roku, jednego z najstarszych i najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych organizowanych w Polsce. Od 2000 roku konkurs wyróżnia najlepszych kucharzy z regionu Wielkopolski, uzyskując patronat wielu ważnych instytucji.
Czytaj więcej5 czerwca 2024
Podczas Pikniku „Poznaj Dobrą Żywność”, który odbył się na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu, mieliśmy okazję przeprowadzić degustację naszych serów pleśniowych.
Czytaj więcej7 maja 2024
Targi Rolno-Ogrodnicze są od kilkunastu lat największą imprezą wystawienniczą naszego regionu.Impreza, w której mieliśmy okazję uczestniczyć już nie pierwszy rok, odbywała się na terenach Zespołu Szkół Ponadpodstawowych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przygodzicach.
Czytaj więcej24 kwietnia 2024
17 kwietnia zaprezentowaliśmy nasze sery pleśniowe na targach profesjonalnej kuchni wiosenno-letnich inspiracji Chefs Culinar we Wrocławiu.
Czytaj więcej27 marca 2024
Pierwsze odkrycia pleśni sięgają starożytności, gdy ludzie zauważyli, że ser pozostawiony w wilgotnym i ciepłym miejscu ulegał fermentacji i tworzeniu się pleśni.
Czytaj więcej20 marca 2024
16-17 marca mieliśmy okazję uczestniczyć w największym spotkaniu ekobranży na Południu Polski, prezentując nasze sery pleśniowe Lazur na Targach EKO Trendy. W tym wydarzeniu wzięli udział nie tylko polscy producenci, dystrybutorzy, rolnicy, rzemieślnicy, ale także z Litwy, Bułgarii, Węgier, Maroka, Gruzji, Azerbejdżanu i Armenii, oferujący oryginalne specjały i smakołyki.
Czytaj więcej15 marca 2024
Po udziale w targach EURO GASTRO, na których spędziliśmy trzy dni, pragniemy podzielić się naszymi wrażeniami, szczególnie związanymi z serami pleśniowymi Lazur, które cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród odwiedzających
Czytaj więcej7 marca 2024
Za nami już 8. kulinarne show z serii 12, które miało miejsce w Warszawie, w restauracji Moonsfera, stanowiło prawdziwą ucztę dla zmysłów.
Czytaj więcej21 lutego 2024
Znamy wszyscy ten charakterystyczny kożuszek pleśni, który zazwyczaj wzbudza niepokój, gdy pojawia się na chlebie, pomidorach czy truskawkach. Niemniej jednak, te obawy natychmiast przechodzą w zapomnienie, gdy mamy do czynienia z serem pleśniowym.
Czytaj więcej14 lutego 2020
"Lazur" jest laureatem Nagrody Głównej Orła Polskiego Rolnictwa, przyznawanej przez wydawcę i redakcję tygodnika "Wprost". Wyróżnienie odebrał, podczas gali w poznańskim Sheratonie, prezes spółdzielni, Jerzy Krzak.
Czytaj więcej13 grudnia 2018
Idealny przepis na Święta? Mają go nasi przyjaciele z portalu Allaboutlife, ma go i Lazur. Składniki: Jak najwięcej otwartych serc, mnóstwo dobrej energii, moc atrakcji i cały wór prezentów, a wszystko to przyprawione szczyptą magii Świąt. Sposób przygotowania: Zaangażować się bez reszty i... spotkanie charytatywne "Gwiazdka pełna magii" dla Dzieci z domów dziecka gotowe!
Czytaj więcej11 grudnia 2018
By Święta były piękne. Dla wszystkich! Świąteczne życzenia warto wspomóc działaniem, dlatego Lazur dołączył do Szlachetnej Paczki. Zajęliśmy się przygotowaniem podarków dla samotnego taty, Pana Kamila i jego dwóch synów - Szymka i Kuby. Bardzo zależało nam, żeby spełnić nie tylko najpilniejsze potrzeby Rodziny, ale także (skryte) marzenia.
Czytaj więcej4 grudnia 2018
Otwarte wykłady dietetyków, spotkania autorskie, warsztaty dla dzieci, czy pokazy gotowania to tylko niektóre z atrakcji przygotowanych z myślą o odwiedzających Targi Czytaj Skład Poleca Dobrą Żywność i Kosmetyki, które odbyły się w dniach 1-2 grudnia w Domu Braci Jabłkowskich w Warszawie. Pierwsza edycja wydarzenia przyciągnęła producentów oraz konsumentów, którzy stawiają na jakość i naturalny skład produktów żywnościowych i kosmetycznych, dlatego nie mogło być inaczej - Lazur zameldował się na miejscu.
Czytaj więcej23 listopada 2018
Sery Lazur, na zaproszenie zaprzyjaźnionego portalu Allaboutlife, kolejny raz gościły na (pysznych) Warsztatach z Gwiazdą, które tym razem odbyły się pod hasłem ZDROWE JESIENNE SMAKI w warszawskiej restauracji Fat Buddha Warsaw. Pod okiem Rafała Maseraka oraz influencerk, Anny Kosterny-Kaczmarek - autorki bloga Czosnek w Pomidorach i Joasi Biernackiej - Ashplumplum, wspólnie gotowaliśmy, tańczyliśmy i rozmawialiśmy o odżywianiu. Było smacznie, energetycznie i zdrowo.
Czytaj więcej19 listopada 2018
Smakuj życie w zdrowym stylu to najświeższy projekt kulinarny przyGOTOWANY przez Lazur.
Czytaj więcej4 października 2018
Ser pleśniowy Lazur Błękitny - porcja 100 g decyzją przedstawicieli handlu detalicznego i hurtowego wyróżniony został dwoma złotymi medalami w konkursie Lider Forum 2018, organizowanym przez Redakcję magazynu Forum Mleczarskie Handel.
Czytaj więcej17 września 2018
Serowy Hit dla marki Lazur za sery topione Lazuretta Błękitna i Lazuretta Złocista to druga z nagród zdobytych podczas Festiwalu Sera i Twarogów Polskiego Mleczarstwa, który odbył się w dniach 15-16 września br. Tytuł Serowy Hit przyznany został przez eksperckie jury.
Czytaj więcej17 września 2018
Podczas Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie, w dwudniowym konkursie konsumentów, Lazur - SZGPR zdobył tytuł Serowy Król za markę serów z przerostem błękitnej pleśni za Lazur Błękitny, Srebrzysty, Turkusowy i Złocisty.
Czytaj więcej14 września 2018
Małgorzata Gęsicka, wiceprezes Lazur – SZGPR, została uhonorowana prestiżową nagrodą Mleczny Laur 2018. Wyróżnienie zarezerwowane jest dla osób, które szczególnie zasłużyły się dla polskiego mleczarstwa i serowarstwa oraz których działalność, aktywność, a także zrealizowane inicjatywy w znaczący sposób wpłynęły na rozwój i promocję polskiego mleczarstwa i serowarstwa.
Czytaj więcej13 września 2018
Doskonały smak, naturalny skład i najwyższa jakość serów Lazur nagrodzone zostały aż 6 medalami w Kulinarnym Konkursie Sera Good Cheese 2018. Zwycięstwo Lazura cieszy tym bardziej, że przyznawane są przez niezależne, eksperckie jury: kucharzy i szefów kuchni, a ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie
Czytaj więcej29 czerwca 2018
Znak zarezerwowany jest dla produktów tradycyjnych, wyróżniających się szczególną jakością. I to właśnie jakość – obok smaku, jest tym, za co konsumenci niezmiennie od ponad pół wieku cenią flagowy produkt marki Lazur – ser pleśniowy Błękitny.
Czytaj więcej15 czerwca 2018
Działalność eksportowa firmy Lazur została dostrzeżona i nagrodzona tytułem Lider Polskiego Eksportu. Wręczenie Listu Gratulacyjnego oraz Pucharu miało miejsce podczas uroczystej Gali XVI Konferencji Programowej Stowarzyszenia Eksporterów Polskich,13 czerwca br.
Czytaj więcej23 maja 2018
Ser pleśniowy Lazur Błękitny - porcja 100 g zwyciężył w tegorocznej edycji plebiscytu „Przebój FMCG 2018” magazynu „Życie Handlowe” w kategorii Sery i serki do smarowania. Gala wręczenia nagród odbyła się 22 maja br. w Warszawie.
Czytaj więcej11 maja 2018
Firma Lazur została uhonorowana prestiżową statuetką Hermes 25-lecia Poradnika Handlowca za sery pleśniowe Lazur i tym samym zdobyła tytuł najbardziej cenionej marki branży FMCG.
Czytaj więcej10 maja 2018
Sery pleśniowe Lazur Złocisty otrzymały prestiżowy znak Poznaj Dobrą Żywność, przyznawany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Uroczysta gala wręczenia wyróżnień odbyła się 8 maja br. w Poznaniu, pierwszego dnia Międzynarodowych Targów Polagra Food 2018.
Czytaj więcej13 marca 2018
Lazur Złocisty został wyróżniony tytułem Najlepszy Produkt dla Sektora HoReCa w konkursie Food Show Star. Nagroda została wręczona 12 marca br., podczas uroczystej gali, będącej finałem drugiego dnia trwania Food Show – największych targów dedykowanych dla branży hotelarsko-gastronomicznej.
Czytaj więcej12 lutego 2018
Na początku lutego na opakowaniach porcji serów pleśniowych Lazur Błękitny, Złocisty, Srebrzysty oraz Turkusowy pojawiła się informacja „NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW”. Komunikat jest odpowiedzią na potrzeby konsumentów świadomie wybierających produkty, które trafią do ich koszyków zakupowych i dla których priorytetem są najwyższa jakość, doskonały smak i naturalne pochodzenie składników.
Czytaj więcej1 grudnia 2017
Przepis na wagę zdrowia to tytuł prasowych warsztatów kulinarnych, zorganizowanych przez firmę Lazur, które odbyły się 1 grudnia br. w studiu kulinarnym Cook Up w Warszawie. Event poprowadziła Sandra Kotowicz, finalistka 5. edycji programu Top Chef.
Czytaj więcej27 listopada 2017
Kapituła Konkursu o Nagrodę Stowarzyszenia Eksporterów Polskich doceniła pracę Działu Eksportu firmy Lazur, wyróżniając ją tytułem Wybitny Eksporter Roku 2017. Uroczyste przyznanie tytułu oraz wręczenie Pucharu miało miejsce podczas XVI Kongresu Eksporterów Polskich, który odbył się 23 listopada 2017 br. w Ministerstwie Rozwoju w Warszawie.
Czytaj więcej20 listopada 2017
W dniach 15-17 listopada br. w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbyła się XXVI edycja Targów Mleczarskich Mleko-Expo. Lazur wrócił z wydarzenia ze statuetką za najwyższą jakość za zestaw serów pleśniowych Lazur oraz ser Rokblu oraz wyróżnieniem w konkursie HIT Mlecznego Śniadania.
Czytaj więcej25 października 2017
Portfolio firmy Lazur wzbogaciło się o nowy produkt – ser pleśniowy Lazur Rokblu, dedykowany dla rynku HoReCa. Jak wszystkie skalmierzyckie sery, Rokblu tworzony jest w oparciu o tradycyjną recepturę, z mleka krowiego pasteryzowanego.
Czytaj więcej25 października 2017
Sery pleśniowe Lazur zdobyły aż 8 medali w prestiżowym Kulinarnym Konkursie Sera Good Cheese 2017: 3 złote, 2 srebrne i 2 brązowe oraz najważniejszą nagrodę tego wydarzenia – medal Grand Prix 2017, który jury przyznało skalmierzyckiej spółdzielni za jej najnowszy produkt, ser pleśniowy Rokblu. Gala ogłoszenia wyników odbyła się 24 października br., podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Mrągowie.
Czytaj więcej26 września 2017
Lazur Turkusowy, Srebrzysty oraz Srebrzysty w zalewie olejowej z suszonymi pomidorami zostały wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Uroczysta gala wręczenia odbyła się 25 września w Poznaniu, podczas targów Polagra Food.
Czytaj więcej18 września 2017
W dniach 16-17 września br., w Hotelu Omega w Olsztynie, odbył się V Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa – Ogólnopolskie Święto Sera. Lazur wrócił z wydarzenia z dwoma wyróżnieniami: Hit Serowy oraz Serowy Król.
Czytaj więcej5 czerwca 2017
3 czerwca br. w położonym nad Zalewem Zegrzyńskim Hotelu Windsor w Jachrance odbyła się IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś. Jego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek. Lazur był patronem honorowym wydarzenia.
Czytaj więcej31 maja 2017
Ser pleśniowy Lazur Złocisty zajął I miejsce w kategorii sery pleśniowe w konkursie Przeboje FMCG, organizowanym przez Magazyn Życie Handlowe instytut badawczy Millward Brown.
Czytaj więcej30 maja 2017
Już po raz czwarty sery Lazur nagrodzone zostały prestiżową statuetką – Polskim Godłem Promocyjnym Teraz Polska w kategorii Produkty. Wręczenie statuetek odbyło się 29 maja br. podczas XXVII Gali Teraz Polska w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie.
Czytaj więcej22 maja 2017
Ser pleśniowy Lazur Błękitny - porcja 100 g otrzymał I miejsce w kategorii Sery pleśniowe (z porostem i przerostem) podczas XXV Krajowej Oceny Serów i Twarogów. Wydarzenie było częścią X Euroforum Polskiego Mleczarstwa, które odbyło się w dniach 16-19 maja br. w Dąbrowie Górniczej.
Czytaj więcej11 maja 2017
Z dniem 20 kwietnia br. wieloletni Prezes firmy Lazur, Zenon Michaś, przestał pełnić swoją funkcję. Stanowisko Prezesa Rada Nadzorcza powierzyła Jerzemu Krzakowi. Zmiana nastąpiła również na stanowisku Wiceprezesa ds. Handlu i Marketingu.
Czytaj więcej17 marca 2017
16 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach podczas targów Food Show rozstrzygnięto konkurs Food Show Star. Lazur Błękitny został zdobywcą tytułu Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa.
Czytaj więcej5 stycznia 2017
Spółdzielnia Mleczarska Lazur uczestniczyła w targach spożywczych SIAL MIDDLE EAST 2016, które odbyły się w Abu Dhabi od 05 do 08 grudnia 2016 r.
Czytaj więcej28 października 2016
Sery pleśniowe Lazur Błękitny – główka, Lazur Złocisty – główka oraz Lazur Błękitny – plastry zdobyły medale GOOD CHEESE 2016 w ogólnopolskim kulinarnym konkursie sera. Wyniki ogłoszone zostały podczas gali wręczenia medali 26 października w czasie Polskiego Kongresu Serowarskiego w Zawierciu.
Czytaj więcej27 września 2016
Ser pleśniowy Lazur Błękitny zdobył Złoty Medal podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2016. Nagrodę odebrał Prezes SM Lazur, Zenon Michaś.
Czytaj więcej22 września 2016
Prezes SM Lazur, Zenon Michaś wyróżniony został prestiżowym tytułem LIDER PRZEMYSŁU, podczas gali I edycji Konkursu „Polski Przedsiębiorca 2015 Gazety Polskiej Codziennie”. Uroczystość odbyła się 21 września w Warszawie.
Czytaj więcej6 czerwca 2016
3 czerwca Lazur gościł na degustacyjnym garden party w Dworze Sieraków na imprezie Ogrody Wina. 4 Salon Degustacyjny. Event cieszy się rangą największego i jednego z najciekawszych wydarzeń winiarskich w regionie krakowskim.
Czytaj więcej31 maja 2016
Na dwa dni, 28 i 29 maja, Sandomierz zmienił się w polską stolicę nieskończonych form mleka, a to za sprawą VI edycji festiwalu „Czas Dobrego Sera”. Na imprezę ściągnęli najlepsi serowarzy z całej Europy i tysiące wielbicieli mlecznych przysmaków. Wśród prezentowanych produktów znalazły się oczywiście szlachetne sery pleśniowe Lazur.
Czytaj więcej2 maja 2016
W dniach 28-30 kwietnia br. Spółdzielnia Mleczarska Lazur zaprezentowała się podczas prestiżowych targów Forum Agenti w Weronie (Włochy).
Czytaj więcej14 kwietnia 2016
Od 15 kwietnia „Login: Kuchnia” powraca na antenę TVP HD! W pierwszym sezonie blogerzy kulinarni udowodnili, że w kuchni nic ich nie zaskoczy – nawet niespodziewana podmiana kluczowych produktów. Dlatego tym razem zmierzą się nie tylko z uciekającym czasem, znikającymi składnikami i prowadzącą program Agą Kozak.
Czytaj więcej2 października 2015
Co można zdziałać łącząc muzykę klasyczną, polski biznes, kardiochirurgię dziecięcą i chęć pomagania? Naprawdę wiele, na przykład zakupić unikatowy aparat do odzyskiwania krwi, którą mali pacjenci chorujący na serce tracą podczas operacji. Dokładnie taki, jakim od niedawna cieszyć się może Centrum Zdrowia Dziecka. SM Lazur ma w tym swój udział.
Czytaj więcej28 września 2015
„Szczypta luksusu. Kulinarne inspiracje” pod redakcją Ilony Adamskiej to najnowszy projekt, w który zaangażował się Lazur. Uroczysta premiera wydania albumu kulinarnego odbyła się 24 września w warszawskiej restauracji Osada.
Czytaj więcej25 września 2015
Magdalena Zawadzka – aktorka, Grzegorz Miecugow – dziennikarz telewizyjny i radiowy oraz Janusz Kukuła – radiowiec, reżyser i dyrektor Teatru Polskiego Radia, zostali uhonorowani tytułem Mistrza Mowy Polskiej podczas jubileuszowej, 15. Gali Finałowej Programu Mistrz Mowy Polskiej.
Czytaj więcej18 września 2015
Nieszablonowa formuła, dwanaścioro blogerów kulinarnych i trzy posiłki do przygotowania. Pasja, miłość do gotowania i jedzenia, ser LAZUR oraz szczypta zaskoczenia. To przepis na „Login: kuchnia”, najprawdopodobniej najgorętszy program o gotowaniu tej jesieni. Premiera 18 września o godzinie 17.30 na kanale TVP HD.
Czytaj więcej2 lipca 2015
W dniach 28–30 czerwca 2015 roku SM Lazur wybrała się w wielką podroż za ocean do Nowego Jorku, aby zaprezentować się na 61. Edycji Summer Fancy Food Show
Czytaj więcej19 czerwca 2015
W dniu 18 czerwca 2015 odbyła się XI Konferencja Programowa Stowarzyszenia Eksporterów Polskich.
Czytaj więcej8 czerwca 2015
Ser pleśniowy Lazur Błękitny Old zdobył nagrodę główną za najlepszy polski ser „Grand Prix 2015” podczas „Czasu Dobrego Sera” - V edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Nieskończonych Form Mleka, który odbył się w dniach 6-7 czerwca w Sandomierzu. Organizatorem Festiwalu było Stowarzyszenie Slow Food Polska.
Czytaj więcej29 maja 2015
Ser pleśniowy Lazur Błękitny po raz kolejny zajął I miejsce w kategorii sery pleśniowe w konkursie Przeboje FMCG. Organizatorem konkursu był magazyn branżowy Życie Handlowe. Zwycięską statuetkę podczas uroczystej gali odebrała Dyrektor Marketingu, Agnieszka Borowska.
Czytaj więcej21 maja 2015
20 maja 2015 odbyło się Walne Zgromadzenie Członków Spółdzielni Mleczarskiej Lazur.
Czytaj więcej18 maja 2015
W sobotę 16 maja odbyła się 12. edycja pikniku Poznaj Dobrą Żywność, organizowana przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Czytaj więcej23 marca 2015
Dnia 21.03.2015 w Ostrowie Wielkopolskim, odbył się III Festiwal Smaków zorganizowany przez powiat ostrowski i Zespół Szkół Usługowych.
Czytaj więcej16 marca 2015
SM Lazur uczestniczyła w Targach Gastro-Hotel, które odbyły się w dniach 11-13 marca w Hali Milenium w Kołobrzegu.
Czytaj więcej3 marca 2015
W dniach 27 lutego-1 marca w Hali Stulecia we Wrocławiu odbyły się 7 Międzynarodowe Targi Turystyczne. Ich uczestnikiem była SM LAZUR.
Czytaj więcej9 grudnia 2014
Sery pleśniowe LAZUR i warzywne przekąski marki OLE! tworzą doskonały duet smakowy. To właśnie dlatego, w grudniu tego roku, na półkach sklepów pojawiły się produkty obu tych firm wraz bookletami zawierającymi karnawałowe przepisy na oryginalne przekąski.
Czytaj więcej25 listopada 2014
24 listopada 2014 roku we wnętrzach Art Hotelu we Wrocławiu odbył się pokaz kulinarny na bazie serów Lazur.
Czytaj więcej21 listopada 2014
Spółdzielnia Mleczarska Lazur zajęła I miejsce w konkursie Wybitny Eksporter Roku 2014 organizowanym przez Stowarzyszenie Eksporterów Polskich.
Czytaj więcej20 października 2014
Prestiżowy brązowy medal po raz drugi zdobył ser pleśniowy Lazur Błękitny podczas VI Międzynarodowej Oceny Serów, która odbyła się 17 października 2014 r. w Kempten w Bawarii. Nagrodę odebrała Wiceprezes SM Lazur, Małgorzata Gęsicka.
Czytaj więcej30 września 2014
W murach Teatru Miejskiego w Gdyni, 29 września odbył się finał XIV edycji Programu Społecznego Mistrz Mowy Polskiej. SM Lazur od wielu lat wspiera szereg imprez i wydarzeń kulturalnych. Nie mogło więc jej zabraknąć podczas tej imprezy.
Czytaj więcej15 września 2014
W Olsztynie w Hotelu Omega 13-14 września po raz drugi odbyło się Ogólnopolskie Święto Sera - II Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa. Podczas imprezy wręczono nagrody m.in. w konkursie na najlepszy ser i twaróg, w którym wyróżniona została SM Lazur.
Czytaj więcej18 sierpnia 2014
SM Lazur uczestniczyła w V Europejskich Targach Produktów Regionalnych w Zakopanem.
Czytaj więcej21 lipca 2014
65. urodziny obchodził w miniony czwartek Prezes Spółdzielni Mleczarskiej Lazur w Nowych Skalmierzycach, Zenon Michaś.
Czytaj więcej23 czerwca 2014
W dniach 21-22 czerwca już po raz czwarty odbył się ogólnopolski festiwal „Czas Dobrego Sera” w królewskim Sandomierzu.
Czytaj więcej16 czerwca 2014
14 czerwca w pięknych ogrodach Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbył się piknik ,,Poznaj Dobrą Żywność’’ zorganizowany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Czytaj więcej30 maja 2014
TV KUCHNIA+ zaprasza na program „Przez dziurkę od sera”, którego głównymi bohaterami są tym razem sery Lazur.
Czytaj więcej26 maja 2014
Sery Lazur Złocisty, Srebrzysty oraz Skalmierzycki są dostępne w nowych opakowaniach w odświeżonej szacie graficznej. W opakowaniach produkty ułożone są w formie precyzyjnie pokrojonych plastrów, podanych na tacce.
Czytaj więcej26 maja 2014
Lazur Błękitny otrzymał nagrodę Złoty Paragon 2014. Nagroda ta przyznawana jest produktom z branży FMCG, które w sposób szczególny wpłynęły na rozwój handlu detalicznego w Polsce i wyróżniały się największą konkurencyjnością na rynku.
Czytaj więcej19 maja 2014
Siatkarki Ambera Kalisz zdobyły srebrny medal w rywalizacji kadetek w Ogólnopolskim Turnieju Piłki Siatkowej Amber „Lazur Cup” 2014. W tej jednej z największych młodzieżowych imprez siatkarskich w regionie, rywalizowało 350 zawodniczek i zawodników z ponad 20 zespołów. Sponsorem tego bardzo udanego turnieju była Spółdzielnia Mleczarska Lazur.
Czytaj więcej4 kwietnia 2014
3 kwietnia w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie odbyła się 6 edycja ogólnopolskiego konkursu „Życie ze smakiem - Cztery pory roku”. Wśród sponsorów znalazła się SM Lazur
Czytaj więcej8 stycznia 2014
Spółdzielnia Mleczarska Lazur uczestniczyć będzie w targach spożywczych PRODEXPO 2014, które odbędą się w Moskwie od 10 do 14 lutego 2014 r.
Czytaj więcej19 października 2013
Prestiżowy brązowy medal zdobył ser pleśniowy Lazur Błękitny podczas V Międzynarodowej Oceny Serów, która odbyła się 18 października 2013 r. w Kempten w Bawarii. Nagrodę odebrała Wiceprezes SM Lazur, Małgorzata Gęsicka.
Czytaj więcej24 września 2013
23 września 2013 r. we wnętrzach Teatru Starego w Lublinie odbyła się uroczysta 13. Gala Finałowa Programu Społecznego Mistrz Mowy Polskiej. Nagrodę laureatkom wręczyła Wiceprezes Spółdzielni Mleczarskiej Lazur - Danuta Pacyna.
Czytaj więcej2 września 2013
4-6 października 2013 r. Spółdzielnia Mleczarska LAZUR uczestniczyć będzie w Misji Gospodarczej na Targach ANUGA w Kolonii w Niemczech.
Czytaj więcej30 sierpnia 2013
Piętnaście, wytwarzanych zgodnie z długoletnią tradycją serowarską rodzajów serów, z piętnastu europejskich krajów zostało zgłoszonych do udziału w Międzynarodowym Konkursie Serów z Państw Europejskich. Organizowana przez firmę SZEGA Foods impreza obędzie się od 4. a 15. września 2013 r. Zwycięzca oprócz nagrody otrzyma tytuł ulubionego sera Węgier.
Czytaj więcej1 sierpnia 2013
Spółdzielnia Mleczarska Lazur weźmie udział w targach spożywczych WorldFood Moscow 2013. Te branżowe targi spożywcze odbędą się 16-19 września w Moskwie
Czytaj więcej7 czerwca 2013
8-12 lipca 2013 r. Spółdzielnia Mleczarska „Lazur” uczestniczyć będzie w Misji Gospodarczej na Białoruś
Czytaj więcej22 maja 2013
Ser pleśniowy Lazur Błękitny zajął I miejsce w kategorii sery pleśniowe w konkursie Przeboje FMCG. Konkurs już po raz szósty zorganizował magazyn Życie Handlowe. Statuetkę nagradzającą zwycięski produkt tytułem Przebojowy Produkt odebrała Dyrektor Marketingu SM Lazur, Agnieszka Borowska.
Czytaj więcej12 kwietnia 2013
11 kwietnia 2013 r. w Centrum Konferencyjnym w Ożarowie Mazowieckim odbyło się wyjątkowe spotkanie prasowe. Przyświecało mu hasło - ,,Bo każda z nas jest wyjątkowa''!
Czytaj więcej12 czerwca 2012
SM Lazur w Nowych Skalmierzycach po raz kolejny nagrodzona! Prezes Zarządu Spółdzielni Mleczarskiej Lazur, Zenon Michaś, już po raz trzeci odebrał prestiżową statuetkę - Polskie Godło Promocyjne „Teraz Polska”. Wręczenie nagród odbyło się 11 czerwca w Teatrze Wielkim w Warszawie.
Czytaj więcej