Aktualności

Aktualności
  • Lazur na święta

    Lazur na święta

    1 grudnia 2017

    Przepis na wagę zdrowia to tytuł prasowych warsztatów kulinarnych, zorganizowanych przez firmę Lazur, które odbyły się 1 grudnia br. w studiu kulinarnym Cook Up w Warszawie. Event poprowadziła Sandra Kotowicz, finalistka 5. edycji programu Top Chef.

    Czytaj więcej
  • Lazur Wybitnym Eksporterem Roku 2017

    Lazur Wybitnym Eksporterem Roku 2017

    27 listopada 2017

    Kapituła Konkursu o Nagrodę Stowarzyszenia Eksporterów Polskich doceniła pracę Działu Eksportu firmy Lazur, wyróżniając ją tytułem Wybitny Eksporter Roku 2017. Uroczyste przyznanie tytułu oraz wręczenie Pucharu miało miejsce podczas XVI Kongresu Eksporterów Polskich, który odbył się 23 listopada 2017 br. w Ministerstwie Rozwoju w Warszawie.

    Czytaj więcej
  • Jakość Lazura nagrodzona na Mleko-Expo

    Jakość Lazura nagrodzona na Mleko-Expo

    20 listopada 2017

    W dniach 15-17 listopada br. w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbyła się XXVI edycja Targów Mleczarskich Mleko-Expo. Lazur wrócił z wydarzenia ze statuetką za najwyższą jakość za zestaw serów pleśniowych Lazur oraz ser Rokblu oraz wyróżnieniem w konkursie HIT Mlecznego Śniadania.

    Czytaj więcej
  • Rokblu zadebiutował z sukcesem

    Rokblu zadebiutował z sukcesem

    25 października 2017

    Portfolio firmy Lazur wzbogaciło się o nowy produkt – ser pleśniowy Lazur Rokblu, dedykowany dla rynku HoReCa. Jak wszystkie skalmierzyckie sery, Rokblu tworzony jest w oparciu o tradycyjną recepturę, z mleka krowiego pasteryzowanego.

    Czytaj więcej
  • Grand Prix i 7 medali dla Lazura

    Grand Prix i 7 medali dla Lazura

    25 października 2017

    Sery pleśniowe Lazur zdobyły aż 8 medali w prestiżowym Kulinarnym Konkursie Sera Good Cheese 2017: 3 złote, 2 srebrne i 2 brązowe oraz najważniejszą nagrodę tego wydarzenia – medal Grand Prix 2017, który jury przyznało skalmierzyckiej spółdzielni za jej najnowszy produkt, ser pleśniowy Rokblu. Gala ogłoszenia wyników odbyła się 24 października br., podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Mrągowie.

    Czytaj więcej
  • Sery Lazur ze znakiem Poznaj Dobrą Żywność

    Sery Lazur ze znakiem Poznaj Dobrą Żywność

    26 września 2017

    Lazur Turkusowy, Srebrzysty oraz Srebrzysty w zalewie olejowej z suszonymi pomidorami zostały wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Uroczysta gala wręczenia odbyła się 25 września w Poznaniu, podczas targów Polagra Food.

    Czytaj więcej
  • Lazur z tytułami Hit Serowy i Serowy Król

    Lazur z tytułami Hit Serowy i Serowy Król

    18 września 2017

    W dniach 16-17 września br., w Hotelu Omega w Olsztynie, odbył się V Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa – Ogólnopolskie Święto Sera. Lazur wrócił z wydarzenia z dwoma wyróżnieniami: Hit Serowy oraz Serowy Król.

    Czytaj więcej
  • Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś z Lazurem

    Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś z Lazurem

    5 czerwca 2017

    3 czerwca br. w położonym nad Zalewem Zegrzyńskim Hotelu Windsor w Jachrance odbyła się IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś. Jego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek. Lazur był patronem honorowym wydarzenia.

    Czytaj więcej
  • Złocisty hitem sprzedażowym FMCG

    Złocisty hitem sprzedażowym FMCG

    31 maja 2017

    Ser pleśniowy Lazur Złocisty zajął I miejsce w kategorii sery pleśniowe w konkursie Przeboje FMCG, organizowanym przez Magazyn Życie Handlowe instytut badawczy Millward Brown.

    Czytaj więcej
  • Godło "Teraz Polska" ponownie dla Lazura

    Godło "Teraz Polska" ponownie dla Lazura

    30 maja 2017

    Już po raz czwarty sery Lazur nagrodzone zostały prestiżową statuetką – Polskim Godłem Promocyjnym Teraz Polska w kategorii Produkty. Wręczenie statuetek odbyło się 29 maja br. podczas XXVII Gali Teraz Polska w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie.

    Czytaj więcej
  • Lazur na medal

    Lazur na medal

    22 maja 2017

    Ser pleśniowy Lazur Błękitny - porcja 100 g otrzymał I miejsce w kategorii Sery pleśniowe (z porostem i przerostem) podczas XXV Krajowej Oceny Serów i Twarogów. Wydarzenie było częścią X Euroforum Polskiego Mleczarstwa, które odbyło się w dniach 16-19 maja br. w Dąbrowie Górniczej.

    Czytaj więcej
  • Zmiany w Zarządzie

    11 maja 2017

    Z dniem 20 kwietnia br. wieloletni Prezes firmy Lazur, Zenon Michaś, przestał pełnić swoją funkcję. Stanowisko Prezesa Rada Nadzorcza powierzyła Jerzemu Krzakowi. Zmiana nastąpiła również na stanowisku Wiceprezesa ds. Handlu i Marketingu.

    Czytaj więcej
  • Lazur najlepszy w sektorze HoReCa

    Lazur najlepszy w sektorze HoReCa

    17 marca 2017

    16 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach podczas targów Food Show rozstrzygnięto konkurs Food Show Star. Lazur Błękitny został zdobywcą tytułu Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa.

    Czytaj więcej
  • ZJEDNOCZONE EMIRATY ARABSKIE. SM Lazur na targach spożywczych SIAL Middle East Abu Dhabi w Zjednoczonych Emiratach Arabskich

    5 stycznia 2017

    Spółdzielnia Mleczarska Lazur uczestniczyła w targach spożywczych SIAL MIDDLE EAST 2016, które odbyły się w Abu Dhabi od 05 do 08 grudnia 2016 r.

    Czytaj więcej