27 marca 2024
Pierwsze odkrycia pleśni sięgają starożytności, gdy ludzie zauważyli, że ser pozostawiony w wilgotnym i ciepłym miejscu ulegał fermentacji i tworzeniu się pleśni.
Czytaj więcej20 marca 2024
16-17 marca mieliśmy okazję uczestniczyć w największym spotkaniu ekobranży na Południu Polski, prezentując nasze sery pleśniowe Lazur na Targach EKO Trendy. W tym wydarzeniu wzięli udział nie tylko polscy producenci, dystrybutorzy, rolnicy, rzemieślnicy, ale także z Litwy, Bułgarii, Węgier, Maroka, Gruzji, Azerbejdżanu i Armenii, oferujący oryginalne specjały i smakołyki.
Czytaj więcej15 marca 2024
Po udziale w targach EURO GASTRO, na których spędziliśmy trzy dni, pragniemy podzielić się naszymi wrażeniami, szczególnie związanymi z serami pleśniowymi Lazur, które cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród odwiedzających
Czytaj więcej7 marca 2024
Za nami już 8. kulinarne show z serii 12, które miało miejsce w Warszawie, w restauracji Moonsfera, stanowiło prawdziwą ucztę dla zmysłów.
Czytaj więcej21 lutego 2024
Znamy wszyscy ten charakterystyczny kożuszek pleśni, który zazwyczaj wzbudza niepokój, gdy pojawia się na chlebie, pomidorach czy truskawkach. Niemniej jednak, te obawy natychmiast przechodzą w zapomnienie, gdy mamy do czynienia z serem pleśniowym.
Czytaj więcej