28 października 2016
Sery pleśniowe Lazur Błękitny – główka, Lazur Złocisty – główka oraz Lazur Błękitny – plastry zdobyły medale GOOD CHEESE 2016 w ogólnopolskim kulinarnym konkursie sera. Wyniki ogłoszone zostały podczas gali wręczenia medali 26 października w czasie Polskiego Kongresu Serowarskiego w Zawierciu.
Czytaj więcej27 września 2016
Ser pleśniowy Lazur Błękitny zdobył Złoty Medal podczas Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food 2016. Nagrodę odebrał Prezes SM Lazur, Zenon Michaś.
Czytaj więcej22 września 2016
Prezes SM Lazur, Zenon Michaś wyróżniony został prestiżowym tytułem LIDER PRZEMYSŁU, podczas gali I edycji Konkursu „Polski Przedsiębiorca 2015 Gazety Polskiej Codziennie”. Uroczystość odbyła się 21 września w Warszawie.
Czytaj więcej6 czerwca 2016
3 czerwca Lazur gościł na degustacyjnym garden party w Dworze Sieraków na imprezie Ogrody Wina. 4 Salon Degustacyjny. Event cieszy się rangą największego i jednego z najciekawszych wydarzeń winiarskich w regionie krakowskim.
Czytaj więcej31 maja 2016
Na dwa dni, 28 i 29 maja, Sandomierz zmienił się w polską stolicę nieskończonych form mleka, a to za sprawą VI edycji festiwalu „Czas Dobrego Sera”. Na imprezę ściągnęli najlepsi serowarzy z całej Europy i tysiące wielbicieli mlecznych przysmaków. Wśród prezentowanych produktów znalazły się oczywiście szlachetne sery pleśniowe Lazur.
Czytaj więcej2 maja 2016
W dniach 28-30 kwietnia br. Spółdzielnia Mleczarska Lazur zaprezentowała się podczas prestiżowych targów Forum Agenti w Weronie (Włochy).
Czytaj więcej14 kwietnia 2016
Od 15 kwietnia „Login: Kuchnia” powraca na antenę TVP HD! W pierwszym sezonie blogerzy kulinarni udowodnili, że w kuchni nic ich nie zaskoczy – nawet niespodziewana podmiana kluczowych produktów. Dlatego tym razem zmierzą się nie tylko z uciekającym czasem, znikającymi składnikami i prowadzącą program Agą Kozak.
Czytaj więcej