1 grudnia 2017
Przepis na wagę zdrowia to tytuł prasowych warsztatów kulinarnych, zorganizowanych przez firmę Lazur, które odbyły się 1 grudnia br. w studiu kulinarnym Cook Up w Warszawie. Event poprowadziła Sandra Kotowicz, finalistka 5. edycji programu Top Chef.
Czytaj więcej27 listopada 2017
Kapituła Konkursu o Nagrodę Stowarzyszenia Eksporterów Polskich doceniła pracę Działu Eksportu firmy Lazur, wyróżniając ją tytułem Wybitny Eksporter Roku 2017. Uroczyste przyznanie tytułu oraz wręczenie Pucharu miało miejsce podczas XVI Kongresu Eksporterów Polskich, który odbył się 23 listopada 2017 br. w Ministerstwie Rozwoju w Warszawie.
Czytaj więcej20 listopada 2017
W dniach 15-17 listopada br. w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbyła się XXVI edycja Targów Mleczarskich Mleko-Expo. Lazur wrócił z wydarzenia ze statuetką za najwyższą jakość za zestaw serów pleśniowych Lazur oraz ser Rokblu oraz wyróżnieniem w konkursie HIT Mlecznego Śniadania.
Czytaj więcej25 października 2017
Portfolio firmy Lazur wzbogaciło się o nowy produkt – ser pleśniowy Lazur Rokblu, dedykowany dla rynku HoReCa. Jak wszystkie skalmierzyckie sery, Rokblu tworzony jest w oparciu o tradycyjną recepturę, z mleka krowiego pasteryzowanego.
Czytaj więcej25 października 2017
Sery pleśniowe Lazur zdobyły aż 8 medali w prestiżowym Kulinarnym Konkursie Sera Good Cheese 2017: 3 złote, 2 srebrne i 2 brązowe oraz najważniejszą nagrodę tego wydarzenia – medal Grand Prix 2017, który jury przyznało skalmierzyckiej spółdzielni za jej najnowszy produkt, ser pleśniowy Rokblu. Gala ogłoszenia wyników odbyła się 24 października br., podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Mrągowie.
Czytaj więcej26 września 2017
Lazur Turkusowy, Srebrzysty oraz Srebrzysty w zalewie olejowej z suszonymi pomidorami zostały wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność. Uroczysta gala wręczenia odbyła się 25 września w Poznaniu, podczas targów Polagra Food.
Czytaj więcej18 września 2017
W dniach 16-17 września br., w Hotelu Omega w Olsztynie, odbył się V Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa – Ogólnopolskie Święto Sera. Lazur wrócił z wydarzenia z dwoma wyróżnieniami: Hit Serowy oraz Serowy Król.
Czytaj więcej5 czerwca 2017
3 czerwca br. w położonym nad Zalewem Zegrzyńskim Hotelu Windsor w Jachrance odbyła się IX edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś. Jego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek. Lazur był patronem honorowym wydarzenia.
Czytaj więcej31 maja 2017
Ser pleśniowy Lazur Złocisty zajął I miejsce w kategorii sery pleśniowe w konkursie Przeboje FMCG, organizowanym przez Magazyn Życie Handlowe instytut badawczy Millward Brown.
Czytaj więcej30 maja 2017
Już po raz czwarty sery Lazur nagrodzone zostały prestiżową statuetką – Polskim Godłem Promocyjnym Teraz Polska w kategorii Produkty. Wręczenie statuetek odbyło się 29 maja br. podczas XXVII Gali Teraz Polska w Teatrze Wielkim – Operze Narodowej w Warszawie.
Czytaj więcej22 maja 2017
Ser pleśniowy Lazur Błękitny - porcja 100 g otrzymał I miejsce w kategorii Sery pleśniowe (z porostem i przerostem) podczas XXV Krajowej Oceny Serów i Twarogów. Wydarzenie było częścią X Euroforum Polskiego Mleczarstwa, które odbyło się w dniach 16-19 maja br. w Dąbrowie Górniczej.
Czytaj więcej11 maja 2017
Z dniem 20 kwietnia br. wieloletni Prezes firmy Lazur, Zenon Michaś, przestał pełnić swoją funkcję. Stanowisko Prezesa Rada Nadzorcza powierzyła Jerzemu Krzakowi. Zmiana nastąpiła również na stanowisku Wiceprezesa ds. Handlu i Marketingu.
Czytaj więcej17 marca 2017
16 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach podczas targów Food Show rozstrzygnięto konkurs Food Show Star. Lazur Błękitny został zdobywcą tytułu Najlepszy Produkt dla sektora HoReCa.
Czytaj więcej5 stycznia 2017
Spółdzielnia Mleczarska Lazur uczestniczyła w targach spożywczych SIAL MIDDLE EAST 2016, które odbyły się w Abu Dhabi od 05 do 08 grudnia 2016 r.
Czytaj więcej