13 grudnia 2018
Idealny przepis na Święta? Mają go nasi przyjaciele z portalu Allaboutlife, ma go i Lazur. Składniki: Jak najwięcej otwartych serc, mnóstwo dobrej energii, moc atrakcji i cały wór prezentów, a wszystko to przyprawione szczyptą magii Świąt. Sposób przygotowania: Zaangażować się bez reszty i... spotkanie charytatywne "Gwiazdka pełna magii" dla Dzieci z domów dziecka gotowe!
Czytaj więcej11 grudnia 2018
By Święta były piękne. Dla wszystkich! Świąteczne życzenia warto wspomóc działaniem, dlatego Lazur dołączył do Szlachetnej Paczki. Zajęliśmy się przygotowaniem podarków dla samotnego taty, Pana Kamila i jego dwóch synów - Szymka i Kuby. Bardzo zależało nam, żeby spełnić nie tylko najpilniejsze potrzeby Rodziny, ale także (skryte) marzenia.
Czytaj więcej4 grudnia 2018
Otwarte wykłady dietetyków, spotkania autorskie, warsztaty dla dzieci, czy pokazy gotowania to tylko niektóre z atrakcji przygotowanych z myślą o odwiedzających Targi Czytaj Skład Poleca Dobrą Żywność i Kosmetyki, które odbyły się w dniach 1-2 grudnia w Domu Braci Jabłkowskich w Warszawie. Pierwsza edycja wydarzenia przyciągnęła producentów oraz konsumentów, którzy stawiają na jakość i naturalny skład produktów żywnościowych i kosmetycznych, dlatego nie mogło być inaczej - Lazur zameldował się na miejscu.
Czytaj więcej23 listopada 2018
Sery Lazur, na zaproszenie zaprzyjaźnionego portalu Allaboutlife, kolejny raz gościły na (pysznych) Warsztatach z Gwiazdą, które tym razem odbyły się pod hasłem "Zdrowe jesienne smaki" w warszawskiej restauracji Fat Buddha Warsaw. Pod okiem Rafała Maseraka oraz influencerk, Anny Kosterny-Kaczmarek - autorki bloga Czosnek w Pomidorach i Joasi Biernackiej - Ashplumplum, wspólnie gotowaliśmy, tańczyliśmy i rozmawialiśmy o odżywianiu. Było smacznie, energetycznie i zdrowo.
Czytaj więcej19 listopada 2018
Smakuj życie w zdrowym stylu to najświeższy projekt kulinarny przyGOTOWANY przez Lazur.
Czytaj więcej4 października 2018
Ser pleśniowy Lazur Błękitny - porcja 100 g decyzją przedstawicieli handlu detalicznego i hurtowego wyróżniony został dwoma złotymi medalami w konkursie Lider Forum 2018, organizowanym przez Redakcję magazynu Forum Mleczarskie Handel.
Czytaj więcej17 września 2018
Serowy Hit dla marki Lazur za sery topione Lazuretta Błękitna i Lazuretta Złocista to druga z nagród zdobytych podczas Festiwalu Sera i Twarogów Polskiego Mleczarstwa, który odbył się w dniach 15-16 września br. Tytuł Serowy Hit przyznany został przez eksperckie jury.
Czytaj więcej17 września 2018
Podczas Festiwalu Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa w Olsztynie, w dwudniowym konkursie konsumentów, Lazur - SZGPR zdobył tytuł Serowy Król za markę serów z przerostem błękitnej pleśni za Lazur Błękitny, Srebrzysty, Turkusowy i Złocisty.
Czytaj więcej14 września 2018
Małgorzata Gęsicka, wiceprezes Lazur – SZGPR, została uhonorowana prestiżową nagrodą Mleczny Laur 2018. Wyróżnienie zarezerwowane jest dla osób, które szczególnie zasłużyły się dla polskiego mleczarstwa i serowarstwa oraz których działalność, aktywność, a także zrealizowane inicjatywy w znaczący sposób wpłynęły na rozwój i promocję polskiego mleczarstwa i serowarstwa.
Czytaj więcej13 września 2018
Doskonały smak, naturalny skład i najwyższa jakość serów Lazur nagrodzone zostały aż 6 medalami w Kulinarnym Konkursie Sera Good Cheese 2018. Zwycięstwo Lazura cieszy tym bardziej, że przyznawane są przez niezależne, eksperckie jury: kucharzy i szefów kuchni, a ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie
Czytaj więcej29 czerwca 2018
Znak zarezerwowany jest dla produktów tradycyjnych, wyróżniających się szczególną jakością. I to właśnie jakość – obok smaku, jest tym, za co konsumenci niezmiennie od ponad pół wieku cenią flagowy produkt marki Lazur – ser pleśniowy Błękitny.
Czytaj więcej15 czerwca 2018
Działalność eksportowa firmy Lazur została dostrzeżona i nagrodzona tytułem Lider Polskiego Eksportu. Wręczenie Listu Gratulacyjnego oraz Pucharu miało miejsce podczas uroczystej Gali XVI Konferencji Programowej Stowarzyszenia Eksporterów Polskich,13 czerwca br.
Czytaj więcej23 maja 2018
Ser pleśniowy Lazur Błękitny - porcja 100 g zwyciężył w tegorocznej edycji plebiscytu „Przebój FMCG 2018” magazynu „Życie Handlowe” w kategorii Sery i serki do smarowania. Gala wręczenia nagród odbyła się 22 maja br. w Warszawie.
Czytaj więcej11 maja 2018
Firma Lazur została uhonorowana prestiżową statuetką Hermes 25-lecia Poradnika Handlowca za sery pleśniowe Lazur i tym samym zdobyła tytuł najbardziej cenionej marki branży FMCG.
Czytaj więcej10 maja 2018
Sery pleśniowe Lazur Złocisty otrzymały prestiżowy znak Poznaj Dobrą Żywność, przyznawany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Uroczysta gala wręczenia wyróżnień odbyła się 8 maja br. w Poznaniu, pierwszego dnia Międzynarodowych Targów Polagra Food 2018.
Czytaj więcej13 marca 2018
Lazur Złocisty został wyróżniony tytułem Najlepszy Produkt dla Sektora HoReCa w konkursie Food Show Star. Nagroda została wręczona 12 marca br., podczas uroczystej gali, będącej finałem drugiego dnia trwania Food Show – największych targów dedykowanych dla branży hotelarsko-gastronomicznej.
Czytaj więcej12 lutego 2018
Na początku lutego na opakowaniach porcji serów pleśniowych Lazur Błękitny, Złocisty, Srebrzysty oraz Turkusowy pojawiła się informacja „NIE ZAWIERA KONSERWANTÓW”. Komunikat jest odpowiedzią na potrzeby konsumentów świadomie wybierających produkty, które trafią do ich koszyków zakupowych i dla których priorytetem są najwyższa jakość, doskonały smak i naturalne pochodzenie składników.
Czytaj więcej