Aktualności

Aktualności
Sery Lazur ponownie nagrodzone w konkursie Good Cheese

Sery Lazur ponownie nagrodzone w konkursie Good Cheese

Doskonały smak, naturalny skład i najwyższa jakość serów Lazur nagrodzone zostały aż 6 medalami w Kulinarnym Konkursie Sera Good Cheese 2018. Zwycięstwo Lazura cieszy tym bardziej, że przyznawane są przez niezależne, eksperckie jury: kucharzy i szefów kuchni, a ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie


W 12 kategoriach Konkursu zgłoszonych zostało w sumie 70 serów. Kapituła przyznała 35 medali. Sery Lazur zdominowały kategorię ser do pizzy, zdobywając Złoty Medal za ser pleśniowy Lazur Złocisty - główka oraz Srebrny Medal za ser pleśniowy Rokblu - blok. Kolejne dwa Złote Medale sery Lazur zdobyły w cieszącej się ogromnym zainteresowaniem kategorii ser miękki na deskę za Rokblu - blok oraz ser do sałatki za Lazur Turkusowy - porcja 100 g. W kategorii ser na kanapkę Lazur uhonorowany został Srebrnym Medalem za ser Skalmierzycki - plastry. Równiez Srebrny Medal, w kategorii ser topiony, Lazur zdobył za produkt Lazuretta Błękitna.

Złoty Medal   Złoty Medal   Złoty Medal
Złoty Medal
w kategorii
ser miękki na deskę
dla
Lazur Rokblu
- blok
  Złoty Medal
w kategorii
ser do pizzy
dla
Lazur Złocisty
- główka
  Złoty Medal
w kategorii
ser do kanapki
dla
Lazur Turkusowy
- porcja 100 g
         
         
Srebrny Medal   Srebrny Medal   Srebrny Medal
Srebrny Medal
w kategorii
ser do pizzy
dla
Rokblu
- blok
  Srebrny Medal
w kategorii
ser na kanapkę
dla
Lazur Skalmierzycki
- plastry
  Srebrny Medal
w kategorii
ser topiony
dla
Lazuretta Błękitna


Obszerną relację znaleźć można na stronie organizatora Konkursu: http://goodcontest.pl/731-2/