Aktualności

Aktualności
Lazur na Warsztatach z Gwiazdą

Lazur na Warsztatach z Gwiazdą

Sery Lazur, na zaproszenie zaprzyjaźnionego portalu Allaboutlife, kolejny raz gościły na (pysznych) Warsztatach z Gwiazdą, które tym razem odbyły się pod hasłem ZDROWE JESIENNE SMAKI w warszawskiej restauracji Fat Buddha Warsaw. Pod okiem Rafała Maseraka oraz influencerk, Anny Kosterny-Kaczmarek - autorki bloga Czosnek w Pomidorach i Joasi Biernackiej - Ashplumplum, wspólnie gotowaliśmy, tańczyliśmy i rozmawialiśmy o odżywianiu. Było smacznie, energetycznie i zdrowo.


Warsztaty z Gwiazdą to autorski projekt portalu Allaboutlife, skupiający znanych i lubianych - gwiazdy, influencerów, blogerów oraz media. To właśnie dzięki ich obecności realizowane jest główne założenie projektu - promocja mody na zdrowe odżywanie oraz umiejętnej i bezpiecznej pielęgnacji kobiecej urody.

Choć przedsięwzięcie skierowane jest głównie do kobiet, równie chętnie goszczą na nich panowie. Ale nic w tym dziwnego - ciekawa, związana z codziennym życiem tematyka oraz prezentacje nowości rynkowych skutecznie przyciągają, bez względu na płeć. 

 

Tego typu wydarzenia - stawiające na zdrowie, wysokiej jakosci produkty i dobrze zbilansowaną dietę, to idealne miejsce na promocję seów Lazur. Przepisy z ich wykorzystaniem, tworzone każdorazowo przez portal allaboutlife.pl, są nie tylko zdrowe, ale również proste i szybkie w przygotowaniu. 

 

Wszystkie przepisy na zdrowe, jesienne smaki, znaleźć można na: 
https://allaboutlife.pl/2018/11/11/przepisy-z-warsztatow-z-gwiazda-edycja-xii-rafala-maserak-ashplumplum-czosnek-w-pomidorach

 

Szczególnie polecamy sałatkę z serem Lazur, gruszką i zielonym ogórkiem, mniam!

 

Sałatka z serami Lazur

 

Składniki:

  • mix sałat
  • kilka pomidorków cherry
  • 1 gruszka
  • 1 świeży, zielony ogórek
  • 100 g sera pleśniowego Lazur (proponujemy wymieszać różne rodzaje, np. Złocisty, Błękitny, Turkusowy)
  • prażone pestki słonecznika

 

Przyrządzenie:

1. Wrzucamy do miski mix sałat.

2. Kroimy gruszkę, świeży zielony ogórek, ser pleśniowy Lazur (różne rodzaje). Prażymy pestki słonecznika na patelni i dodajemy do całości, polewamy sosem.

 

Składniki sosu:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól czosnkowa 
  • pieprz kolorowy ziarnisty

 

Przyrządzenie:

Wszystkie składniki mieszamy i polewamy sałatkę.