Kulinarny konkurs sera GOOD CHEESE odbył się 11 października w Warszawie w restauracji Moonsfera. Sędziowie – profesjonalni kucharze i szefowie kuchni rekomendowani przez Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, docenili przede wszystkim walory smakowe serów Lazur oraz wrażenia ogólne. Ser pleśniowy Lazur Błękitny – główka zdobył srebrny medal w kategorii Ser na deskę oraz srebrny medal w kategorii Ser do pizzy. Ser pleśniowy Lazur Błękitny – plastry nagrodzony został złotym medalem w kategorii w kategorii Ser na kanapkę, natomiast Lazur Złocisty – główka wyróżniono srebrnym medalem w kategorii Ser do sałatki.
Przyznane serom pleśniowym Lazur medale to potwierdzenie ich doskonałej jakości, która predysponuje je do bycia obecnymi nie tylko w sklepach, ale także w restauracjach. To także rekomendacja dla szefów kuchni, którzy w swoich restauracjach chcą używać tylko produktów z najwyższej półki.