Event zgromadził ponad 120 osób. Wspólnie z Iloną Adamską świętowali m. in. Robert Sowa, Anna Kalata, Karolina Nowakowska i Katarzyna Miller. Album po brzegi wypełniony jest smakiem, zapachem i ekskluzywnymi przepisami autorstwa blogerów kulinarnych, gwiazd (m. in. Kasi Zielińskiej, Pauliny Holtz, Beaty Sadowskiej i Moniki Mrozowskiej), uznanych szefów kuchni i oczywiście Kuchni Lazur. Sałatka ze świeżą figą i serem Lazur, farfalle z pietruszkowym pesto, a może jednak gulasz w wydaniu Krystyny Mazurówny? Przepisy znaleźć można w albumie kulinarnym „Szczypta Luksusu” oraz na stronie www.kuchnialazur.pl.
Wydarzenie odbiło się szerokim echem w prasie, Internecie i telewizji, a to za sprawą kampanii promocyjnej w radiu KOLOR, reklam, artykułów oraz wzmianek PR w topowych magazynach, relacjach w telewizjach internetowych i szeroko zakrojonej promocji na stronach blogerów kulinarnych. Ciekawym szczegółów polecamy cykl postów publikowanych na specjalnie utworzonym profilu na Facebook’u, https://www.facebook.com/Szczypta-Luksusu-695482647228421/.
Część dochodu ze sprzedaży albumu kulinarnego „Szczypta Luksusu” zostanie przeznaczona na rzecz Fundacji Sukces, wspierającej samotne mamy.